Kan laks og snæbel frit passere dampbrug i Ribe Å?

9/9-04: Socialdemokraten Margot Torp ønsker at vide, om der er medregnet passageløsninger ved de to dampbrug i Ribe Å således, at laks og snæbel frit kan passere. Og dermed nå deres vitale gyde- og opvækstområder.
Dokumentation
Spørger: Margot Torp (S)

Spørgsmål: Kan ministeren bekræfte, at passageløsninger ved åsystemets to eneste dambrug medtages i den kommende LIFE-ansøgning for de sydvestjyske vandløb, og at der således hurtigt skabes fri passage til de for laksen (og snæblen) vitale gyde- og opvækstområder, der er beliggende oven for dambrugene?

Begrundelse: Af Miljøministeriets pressemeddelelse af 31. marts 2004 "Den danske vildlaks skal sikres" fremgår det, at laksen i Ribe Å-systemet er tæt på total udryddelse. Spm. nr. S 5417

Spørgsmål: Vil ministeren oplyse, hvilke kriterier Skov- og Naturstyrelsen har lagt til grund for valget af de projekter, der medtages i den kommende LIFE-ansøgning vedrørende de sydvestjyske vandløb?

Begrundelse: Ingen.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024