KL: Naturplaner kan sætte naturindsats i bakgear

NATURPLANER: KL langer voldsomt ud efter regeringens naturplaner, allerede inden de er offentliggjort. Kommunerne frygter, at finansieringen betyder alvorlige konsekvenser for den almindelige naturpleje. Ingen grund til bekymring, forsikrer miljøministeren.
Allerede inden regeringen har fremlagt naturplanerne, møder den kritik fra kommunerne.
Allerede inden regeringen har fremlagt naturplanerne, møder den kritik fra kommunerne.Foto: Danmarks Naturfredningsforening
Hjalte T. H. Kragesteen

Med naturplanerne stopper vi tilbagegangen i de områder, der er udpeget som særligt vigtige, og hvor indsatsen er mest akut. Men det er også vigtigt at understrege, at dette er det første skridt. Vi tager fat på den øvrige natur, når regeringen kommer med sin Naturplan Danmark.

Ida Auken
Miljøminister (SF)

Årtiers naturindsats risikerer at være spildt, hvis kommunerne selv skal finde pengene til Natura 2000-områderne. Sådan lyder kritikken fra Kommunernes Landsforening (KL) på dagen, hvor miljøminister Ida Auken (SF) vil præsentere de længe ventede naturplaner.

KL er nervøs for, at naturplanerne skal finansieres på samme måde som den tidligere VK-regering lagde op til, hvor kommunerne skal finde pengene via en omprioritering af midlerne til naturpleje. For det vil være katastrofalt, lyder det fra Martin Damm (V), der er formand for KL's teknik- og miljøudvalg:

"Hvis finansieringen af planerne ikke ændres, så vil årtiers indsats for friluftsliv og naturpleje stoppe, og det vil være et selvmål af dimensioner," siger han.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024