Kommuner bruger de grønne råd

RÅD: Næsten alle landets kommuner har et grønt råd, hvor kommunen mødes med erhverv og grønne organisationer. Ny undersøgelse viser, at kommunerne inddrager rådene i arbejdet med natur- og miljøprojekter.
Vandplanerne er et af de emner, som er blevet diskuteret i kommunernes grønne råd, lyder det både fra Vejle og Odense.
Vandplanerne er et af de emner, som er blevet diskuteret i kommunernes grønne råd, lyder det både fra Vejle og Odense.Foto: Colourbox
Anders Jerking

Kommunerne gør flittigt brug af de grønne råd. Det viser en ny undersøgelse, som KL har gennemført.

Det er frivilligt, om kommunerne vil oprettet et grønt råd, men 91 ud af landets 98 kommuner har oprettet et råd, der kan fungere som mødested for de forskellige parter på natur- og miljøområdet.

Nu viser en spørgeskema-undersøgelse, at kommunerne også bruger rådene. Således viser undersøgelsen, at 93 procent af kommunerne inddrager rådene i idéfasen, når der skal laves nye natur- og miljøprojekter. Undersøgelsen viser også, at 71 procent af kommunerne bruger rådene i beslutningsfasen, selv om rådene ikke har nogen formel beslutningsret. 35 procent af kommunerne inddrager de grønne råd i den konkrete udførsel af projekterne.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024