Landbrug truer med retssager om vandplaner

VANDPLANER: Både Landbrug & Fødevarer og Bæredygtigt Landbrug advarer om retssager, hvis vandplanerne bliver gennemført uden væsentlige ændringer.
Anders Jerking
Vandplanerne vil få så store økonomiske konsekvenser for nogle landmænd, at både Landbrug & Fødevarer og Bæredygtigt Landbrug truer med retssager, hvis vandplanerne bliver gennemført uden væsentlige ændringer. Det fremgår af organisationernes høringssvar.

Landbrug & Fødevarer påpeger, at indgrebene i nogle tilfælde er så indgribende, at der reelt er tale om ekspropriation. Desuden mener organisationen, at planerne er i strid med en række principper, fordi der mangler konsekvensberegninger, og fordi der er store usikkerheder ved de modeller, der anvendes i planerne.

"Landbrug & Fødevarer mener sammenfattende, at der for en række landmænd vil være tale om så voldsomme omkostninger og rådighedsindskrænkninger i forbindelse med de foreliggende planer, at der er grundlag for at prøve sagerne ved domstolene," skriver L&F.

Bæredygtigt Landbrug konkluderer, at organisationen ikke kan acceptere vandplanerne i den form, de har været i høring. Organisationen mener, at planerne er i strid med både jura og god forvaltningsskik.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024