Landdistrikter risikerer syv magre år

DEBAT: Kontorchef i KL, Eske Groes, forudser syv magre år for landdistrikterne, hvis ikke staten går ind og tilfører ekstra penge til landdistriktsprogrammet. De fleste af pengene er jo allerede øremærket til natur og miljø, skriver han.

Landdistriktsprogrammet skal hjælpe til, men det bliver ikke drivende for udviklingen de næste 7 år, medmindre der tilføres nye midler.

Eske Groes
Kontorchef, KL
Af Eske Groes,
kontorchef i KL

En af de nye og spændende opgaver, som kommunerne skal i gang med efter reformen, er udviklingen af landdistrikterne.

Kommunerne har vist stor interesse for de muligheder, det nye landdistriktsprogram vil tilvejebringe. Forventningen var, at vi skal skabe tiltag og projekter, som varigt kan fastholde eller vende en negativ bosætning samt skabe vækst og udvikling i kommunerne. Hertil kommer den højt prioriterede indsats for natur og miljø.

Forventningerne til landdistriktsprogrammet har altså været store, og der var ca. en mia. kr. pr. år til diverse tiltag. Nu viser det sig, at pengene er brugt på forhånd.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024