Merrild: Vi skal ikke være enige om alt

INTERVIEW: I landbruget er man ikke enige om alt og behøver heller ikke være det, mener formand for L&F Martin Merrild, der dog ser tegn på et mere samlet landbrug. Efter et år på posten glæder han sig over, at landbruget er i høj kurs på Christiansborg.
Martin Merrild er netop genvalgt til formand for Landbrug & Fødevarer.
Martin Merrild er netop genvalgt til formand for Landbrug & Fødevarer.Foto: Landbrug & Fødevarer
Hjalte T. H. Kragesteen

Vi går ikke og spekulerer så meget på, om regeringen er rød, blå eller grøn. Vi arbejder efter resultater, og vi taler med den regering og minister, der sidder på magten.

Martin Merrild
Formand, Landrbug & Fødevarer

Det var med budskabet om at samle landbruget, Martin Merrild for godt et år siden med et knebent flertal vandt valget som formand for Landbrug & Fødevarer.

Forinden var baglandets utilfredshed med kompromiserne på Christiansborg blevet så markante, at protestorganisationen Bæredygtigt Landbrug blev oprettet og hurtigt fik 4000 medlemmer. Læg dertil den store traktordemonstration i 2011, hvor omkring 500 landmænd uden Landbrug & Fødevarers velsignelse demonstrerede mod den danske miljøregulering. Det var med andre ord en organisation i medlemsmæssig krise, Martin Merrild overtog.

Og her et år senere ser jubilaren tegn på bedring i forholdet til det utilfredse bagland. Ikke mindst på sidste uges delegeretmøde, der markerede den ny formands etårsdag.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024