Miljøminister bør lempe rensningsforbud

Miljøminister Connie Hedegaard (K) vil afvente en rappport fra Miljøstyrelsen, før hun vil tage stilling til rensningsforbuddet af grundvandet. Men venstres Eyvind Vesselbo (V) ønsker ikke at vente. Han vil nu drøfte en lempelse af forbuddet med ministeren. DF mener, at en lempelse er et forkert signal at sende.
Marie Andergren

Der er for mange ting på miljøområdet, der tager for lang tid - tiden går altså. Jeg mener, at vi allerede nu har det materiale, der skal til for at danne en politik på området. Vi er nødt til at danne en politisk holdning.

Eyvind Vesselbo (V)
Formand for Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg
Formanden for Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg, Eyvind Vesselbo (V), mener, at det er på tide, at politikerne - ikke mindst miljøminister Connie Hedegaard (K)- lytter til eksperternes råd:

Fjern forbuddet mod rensning af grundvandet.

"Der er en alt alt for hård praksis i dag. Når eksperter dokumenterer, at det er fornuftigt at rense vandet, så bør vi også gøre det, når det er muligt. Nu har Institut for Miljøvurdering endnu engang sat fokus på problemet. Det er ressourcespild, at lukke vandboringer, når vi i stedet kunne rense vandet," siger Eyvind Vesselbo til Altinget.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024