Miljøminister i samråd om Tøndermarsken

FUGLE: Oppositionen vil have en forklaring på Miljøministeriets og Tønder Kommunes omstridte aftale om driften af Tøndermarsken. Derfor er Troels Lund Poulsen (V) kaldt i samråd.
Anders Jerking

Folketinget må vide, om det er miljøministeren, der fejlinformerer Folketinget.

Per Clausen
Enhedslisten
Socialdemokraterne og Enhedslisten kræver nu svar på, hvorvidt der i 2007 er indgået en aftale mellem Miljøministeriet og Tønder Kommune om en fortsat naturvenlig drift af Tøndermarsken.

Det sker efter, at Tønders borgmester, Vagn Therkel Pedersen (løsgænger), i et interview i Altinget onsdag afviste, at der blev indgået en aftale om driften af marsken. Der blev kun udsendt en pressemeddelelse, hævder han. Den forklaring strider imod et skriftligt svar, som miljøministeren har givet til Folketinget. Her skriver Troels Lund Poulsen (V), at han har talt med borgmesteren, der har forsikret ham om, at han vil leve op til aftalen.

En part taler usandt 
Enhedslistens miljøordfører, Per Clausen, kræver en forklaring.

"Når miljøministeren hævder, at der findes en aftale mellem staten og Tønder Kommune fra 2007 om dyrkningen af Tøndermarsken, og borgmesteren i Tønder hævder, at der ikke findes en sådan aftale, så kan de ikke begge tale sandt. Folketinget må vide, om det er miljøministeren, der fejlinformerer Folketinget," siger han og har derfor stillet et § 20-spørgsmål til ministeren.

Dokumentation

Socialdemokraternes samrådsspørgsmål: 
1. Ministeren bedes i et åbent samråd oplyse, om han fortsat kan stå inde for sin besvarelse af spørgsmål S 2068, hvori der oplyses, at der fra borgmesteren i Tønders side er givet tilsagn om at leve op til en aftale om beskyttelse af Tøndermarsken?

2. Ministeren bedes i et åbent samråd redegøre for, hvorvidt der foreligger en aftale med Tønder Kommune om at stoppe vandstandssænkningen i Tøndermarsken og dermed den målrettede ødelæggelse af det mest unikke naturområde vi har i Danmark, samt hvad aftalen indebærer af forpligtelser for hvem?

3. Ministeren bedes i et åbent samråd redegøre for, hvordan han fremadrettet vil sikre naturtilstanden i Tøndermarsken og undgå den helt uantagelige situation, at ministeren siger én ting, borgmesteren i Tønder siger en anden ting og i mellemtiden ødelægges naturen?

Enhedslistens § 20-spørgsmål:
Er ministeren enig med Tønders borgmester om, at der ikke eksisterer nogen aftale mellem Tønder Kommune og Staten fra 2007 om dyrkning af Tøndermarsken (jf. Altinget den 13. maj 2009) og at det derfor har været fejlinformation af folketinget, når ministeren har hævdet, at der har eksisteret en sådan aftale?


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024