Miljøminister indskærper princippet om ligebehandling

Miljøminister Connie Hedegaard indskærper, at grundlæggende principper om åbenhed, gennemsigtighed og ligebehandling skal gælde – også i sager, der vedrører ordførere. Reaktionen kommer efter Rigsrevisionens kritik af den tidligere miljøministers favorisering af borgerligere ordførere.
Marie Andergren
Miljøminister Connie Hedegaard er netop kommet med sin redegørelse om Miljøministeriets forvaltning af velfærdspuljen.

"Jeg kan orientere Statsrevisorerne om, at der i ministeriet er sket en indskærpelse af de grundlæggende principper om åbenhed, gennemsigtighed og ligebehandling – naturligvis også i sager, der vedrører ordførere – således, at der ikke potentielt gives en forskellig behandling af ansøgere. Ministeriet vil endvidere ved ordninger af tilsvarende karakter orientere offentligheden i overensstemmelse med Rigsrevisionens anbefalinger," skriver Connie Hedegaard i sin redegørelse.

Positiv særbehandling til borgerlige ordførere
Rigsrevisionen offentliggjorde for godt en måned siden en rapport, som i skarpe vendinger kritiserede den tidligere miljøminister Hans Christian Schmidts (V) administration af velfærdspuljen. Den tidligere miljøminister - nu fødevareminister - gav borgerlige ordførere positiv særbehandling via midler og særlig hjælp til ansøgninger om velfærdspuljen.

Sagen om velfærdspuljen vakte stor opsigt i 2003, da det kom frem, at en del af puljen på 13 millioner kroner til naturprojekter var gået til projekter i den tidligere miljøministers eller de borgerlige miljøordføreres hjembyer.

Dokumentation

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024