Miljøminister står fast i Bilka-sag

Loven skal overholdes. Også når det gælder Bilka i Horsen. Det fastslog miljøminister Connie Hedegaard på gårsdagens samråd om Bilka-sagen. Oppositionen var i et sjældent rosende humør og takkede for, at ministeren ikke tog smålige økonomiske hensyn. Borset fra S og R: De frygter erstatningskrav.
Marie Andergren

Når det offentlige har begået fejl, så kan vi ikke bare skrive os ud af det. Det er for mig fundamentalt, hvad denne her sag handler om.

Connie Hedegaard (K)
Miljøminister
Fakta
  • Højesteret kendte 22. april i år Bilkavarehuset på cirka 14.000 kvadratmeter ulovligt, fordi det er opført i strid med lokalplanen.

  • Det var en stadfæstelse af en tidligere dom fra Vestre Landsret.

  • Lokalplanen fra 1991 forudså et supermarked plus 15-20 specialforretninger. Men Horsens Kommune fik af Naturklagenævnet i 1999 lov til at dispensere fra lokalplanen.

  • Bilka Horsens åbnede i 2001. Siden højesteretsdommen er der ikke sket noget i sagen. Brancheorganisationen De Samvirkende Købmænd (DSK), der i årevis har bekæmpet varehuset, har truet Horsens Kommune med en stævning, hvis ikke byggeriet bliver lovliggjort.

  • Bilka i Horsens er med sine 14.000 kvadratmeter det mindste af Dansk Supermarkeds Bilka-varehuse. Forretningen har 373 medarbejdere og er den største arbejdsplads inden for detailhandlen i Horsens.

  • A.P. Møller - Mærsk. Koncernen ejer halvdelen af Dansk Supermarked, der driver Bilkakæden.


  • Kilde: Politiken
    Miljøminister Connie Hedegaard (K) står fast på sin holdning om, at loven skal overholdes - også når det gælder de 14.000 kvadratmeter Bilka i Horsens, som ifølge planloven kun må være 3.000 kvadratmeter.

    "Vi skal ikke finde på mystiske begrundelser og mærkelige konstruktioner, for at få byggeriet lovliggjort. Og det er det, jeg hele tiden har sagt," sagde miljøminister Connie Hedegaard (K) på gårsdagens åbne samråd i Miljøudvalget, hvor hun var indkaldt for at redegøre for sin holdning til Bilka-sagen.

    "Når det offentlige har begået fejl, så kan vi ikke bare skrive os ud af det. Det er for mig fundamentalt, hvad denne her sag handler om," fastlog Connie Hedegaard.

    Bilka skal ikke rives ned
    Hun understregede, at det var vigtigt for hende som ny minister at tilkendegive sin principielle holdning. Men at det nu er op til Vejle Amt, om det kan finde en særlig planmæssig begrundelse, der kan lovliggøre Bilka i sin nuværende form.

    Altinget logoMiljø
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Miljø

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024