Miljøminister: Vi når i land

NYHED: Miljøminster Connie Hedegaard beroliger Folketingets Miljøudvalg. Danmark vil overholde sine klimaforpligtelser og regeringen vil inden for få uger være klar med en plan for hvordan CO2-kvoterne fordeles.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta

Læs mere om Danmarks klimaforpligtelser på miljøstyrelsens hjemmeside på dette direkte link:

her


Kilde: Altinget.dk
"Vi er langt hen ad vejen kommet fornuftigt i land med at nå Danmarks klimaforpligtelser," sagde Connie Hedegaard i går på det åbne samråd om Danmarks opfyldelse af Kyoto-aftalen hos Folketingets Miljøudvalg.

Ministeren undlod ikke at gøre opmærksom på, at Danmark med Svend Auken som daværende miljøminister, forpligtede sig til en af verdens mest ambitiøse CO2-reduktionsforpligtelser.

Alt afhængig af om Danmark får løst basisårsproblemet, mangler der reduktioner for mellem 8 og 13 millioner tons CO2. Men i forhold til f.eks. Sverige og England er Danmark godt på vej. De to lande har langt mindre forpligtelser end Danmark, forklarede miljøminister Connie Hedegaard.

Socialdemokraternes nyudnævnte miljøordfører, Torben Hansen, havde indkaldt til samrådet, fordi han frygter, at regeringen vedtager en fordelingsplan af kvoterne med Dansk Folkeparti uden væsentlig debat med oppositionen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024