Miljøminister vil have kulegravet skov-sag

SKOV: Troels Lund Poulsen (V) har nu bestilt en redegørelse om skov-sagen, hvor ministeriet er under anklage for at have presset DMU til at ændre vurderingerne af skovenes tilstand.
Anders Jerking
Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) vil nu have kulegravet, om ministeriet pressede DMU til at ændre vurderingerne af de danske skove. Han har derfor bestilt en redegørelse, der skal klarlægge forløbet fra 2005 til 2007.

I de seneste dage er ministeriet og Skov- og Naturstyrelsen blevet anklaget for at have presset DMU til at ændre vurderingerne af de danske skoves tilstand fra 'ringe' til 'god', men miljøministeren fastholder, at han tydeligt bad om, at det var DMU's vurderinger, som skulle indberettes til EU.

"Jeg sagde klart, at man skulle følge DMU's faglige vurderinger".

Er det dit indtryk, at det var DMU's faglige vurdering, som man fulgte?

"Der er blevet hvirvlet meget støv op i manegen, men langt de fleste begivenheder finder sted, før jeg blev minister. Nu har jeg bedt om en redegørelse. Men jeg ved, at jeg 17. december 2007 bad om, at man skulle følge DMU's faglige indstilling. Derfor synes jeg, at det er en helt mærkværdig debat, at jeg skulle have forsøgt at knægte DMU. Det kan jeg dokumentere ikke er tilfældet. Men jeg må også sige, at det er nogle meget alvorlige beskyldninger, der bliver fremsat mod Skov- og Naturstyrelsen og By- og Landsskabsstyrelsen, og derfor har jeg bedt om denne redegørelse."

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024