Miljøministeren: Fingrene fra min milllard

NYHED:Connie Hedegaard vil gerne være med til at bekæmpe partikelforurening fra motorkørertøjer. Men hun gjorde det meget klart at pengnene og hovedindgrebet skal komme fra Skatteministeriet.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Der kommer et tocifret milliardbeløb ind i skatter og afgifter. Det er disse penge, der skal i spil, for at få nogle flere grønne biler på gaden. Det er ikke den ene milliard ekstra, vi har fået på miljøområdet, der skal bruges til partikelfiltre. Og det vil jeg godt sige så klart, som det er mig muligt

Connie Hedegaard
Miljøminister (K)
Partikelforureningen i de større byer, der hvert år anslås at være skyld i tusindvis af danskeres for tidlige død, blev også et væsentligt tema ved Miljøministerens pressemøde om forslaget til Finansloven 2006. Forureningen kommer primært fra motorer i biler og lastbiler.

"Partikelforurening udgør et enormt problem i byerne, og det skal en miljøminister og et miljøministerium gøre noget ved", sagde Connie Hedegaard. Hun vil gerne være med til at støtte forsøgsprojekter og på anden måde hjælpe. Men rent økonomisk vil hun ikke være rundhåndet. Pengene og incitamentet skal hentes i Skatteministeriet.

"Grundlæggende er det oplagt, at når Skatteministeriet snart skal se på biler og beskatning, så er det her dette spørgsmål hører hjemme. Der kommer et tocifret milliardbeløb ind i skatter og afgifter. Det er disse penge, der skal i spil, for at få nogle flere grønne biler på gaden. Det er ikke den ene milliard ekstra, vi har fået på miljøområdet, der skal bruges til partikelfiltre. Og det vil jeg godt sige så klart, som det er mig muligt, understregede Connie Hedegaard kraftigt, mens hun kiggede rundt på de indbudte journalister. Den ekstra millard skal gå til EU's vandrammedirektiv, habitatområderne og de kommende nationalparker.

Tøvende melding fra V
Skatteministerens partifælle, Peter Christensen (V), der er næstformand i Skatteudvalget, er tøvende overfor Connie Hedegaards klokkeklare udmelding.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024