Miljøministeren skal forklare sig

Connie Hedegaard skal redegøre for, om Miljøstyrelsen har givet mangelfulde oplysninger til Folketingets Miljøudvalg. Det kræver formanden for udvalget, Eyvind Vesselbo, efter at Institut for Miljøvurdering kritiserer Miljøstyrelsen for at komme med mangelfulde oplysninger til udvalget.
Marie Andergren

Viser det sig, at vi ikke har fået alle relevante oplysninger, så må vi have at vide hvorfor - og så må det have nogle konsekvenser, for det kan jeg simpelthen ikke acceptere.

Eyvind Vesselbo (V)
Formand for Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg
Fakta
  • Rensning er i dag som udgangspunkt forbudt med mindre Miljøstyrelsen giver dispensation.

  • Lige nu er en arbejdsgruppe under Miljøstyrelsen i færd med en grundig gennemgang af de tekniske muligheder for at forebdre vandkvaliteten i de små vandforsyninger, bl.a. gennem rensning.

  • Kilde: Folketinget
    Miljøminister Connie Hedegaard (K) skal nu redegøre for, om Miljøstyrelsen har givet mangelfulde oplysninger til Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

    Kravet kommer fra formanden for Folketingets Miljøudvalg, Eyvind Vesselbo(V) efter at Institut for Miljøvurdering i gårsdagens artikel beskyldte Miljøstyrelsen for ikke at give Miljøudvalget ren besked om konsekvenserne af at rense drikkevandet.

    "Når Institut for Miljøvurdering kommer med så skarpe udtalelser - næsten anklager - så må vi tage det højtideligt. Derfor må jeg bede miljøministeren om at komme med en redegørelse. Og viser det sig, at vi ikke har fået alle relevante oplysninger, så må vi have at vide hvorfor - og så må det have nogle konsekvenser, for det kan jeg simpelthen ikke acceptere," siger Eyvind Vesselbo til Altinget.

    Ministeren ønsker ikke at svare konkret
    Han understreger, at det er vigtigt, at Institut for Miljøvurdering gør opmærksom på problemet, fordi politikere ikke har den samme detaljerede viden som forskerne på området.

    Altinget logoMiljø
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Miljø

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024