Miljøteknologien skal støttes bredt

NYHED: Institut for Miljøvurdering (IMV) fraråder miljøminister Connie Hedegaard (K) at målrette støtten til specifikke teknologier. Politikerne har ingen forudsætning for at vælge vinderteknologien, lyder det fra instituttet, der også skyder på SF’s miljøplan.

Jeg synes heller ikke politikerne skal blande sig i bestemte teknologier, men omvendt skal man passe på ikke at ende i den anden grøft, hvor man bare giver støtte til alt mellem himmel og jord.

Connie Hedegaard
Miljøminister
På baggrund af konklusionerne fra IMV’s konference ”Grønne veje til vækst” advarer instituttet nu mod, at politikerne målrettet støtter specifikke teknologier. Dermed sigtes der både til Connie Hedegaards udmeldinger om at målrette støtte til blandt andet brændselsceller, men også SF’s specifikke mål for miljøområdet.

Miljøminister Connie Hedegaard føler sig ikke ramt, og SF’s miljøordfører Steen Gade erklærer sig lodret uenig i flere af IMV’s konklusioner.

IMV: Politikerne skal skabe markeder
En central konklusion fra ”Grønne veje til vækst” er, at der er gode grunde til at støtte miljøteknologi, men politikerne skal holde sig fra at udpege specifikke løsninger.

”Erhvervsvirksomheder står i kø for at få støtte til netop deres teknologi, og den må politikerne ikke hoppe på. Politikere skal skabe markeder for grøn teknologi, snarere end at fokusere på bestemte løsninger,” siger Clemen Rasmussen, der er miljøøkonom og projektleder på Grønne veje til vækst hos Institut for Miljøvurdering.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024