Miljøudvalget nåede ikke til enighed

Miljøudvalget udskød i går planen om at skrive en beretning til miljøministeren om skovbyggelinjer til næste år. Et flertal er fortsat utilfreds med, at der i ni ud af ti tilfælde gives dispensation til at bygge i skovbyggelinjen.
Marie Andergren
Miljøudvalget udskød i går planen om at skrive en beretning til miljøministeren om skovbyggelinjer til næste år.

"Det ser stadig ud, som om vi har et flertal for at få strammet op på praksis, men vi er ikke i stand til at slå søm i en beretning før efter jul," siger SFs miljøordfører, Jørn Jespersen, til Altinget.

Et flertal i udvalget har kritiseret miljøminister Connie Hedegaards forklaringer i forbindelse med Skov- og Naturstyrelsens dispensationer fra skovbyggelinjen. I ni ud af ti tilfælde gives der lov til at bygge i den såkaldte skovbyggelinje, som skal sikre en afstand på 300 meter mellem byggeri og skovbryn. Og Connie Hedegaard forklarede sidste onsdag i et samråd i miljøudvalget, at de mange dispensationer er kutyme. Men det er uacceptabelt, mener flere.

Højst besynderligt med så mange dispensationer
Udvalget skal nu drøfte spørgsmålet om en beretning - der er en politisk tilkendegivelse af, hvad et flertal i udvalget ønsker - på udvalgsmødet den 12. januar. Til den tid satser Socialdemokraterne med at fået svar på sine spørgsmål om hvad den typiske dispensation eksempelvis er. For at hovedreglen er dispensation fortæller ikke om tilladelserne gives for lemfældigt. Det kan kun konkrete eksempler på byggeri, der ikke burde have været tilladt, fortælle noget om.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024