Miljøzone i København om et år

NYHED: Miljøministeren gætter på, at Købehavns Kommune kan få en miljøzone om et år. Hun lover at presse på for, at Justitsministeriet hurtigst muligt får den nødvendige lovhjemmel klar.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er regeringens politik, at vi her i foråret får fundet den hjemmel med henblik på, at det meget hurtigt, da alle partier jo er enige, kan vedtages i efteråret. Og det vil sige, at så burde det være muligt inden for et års tid at få zonerne i gang

Connie Hedegaard
Miljøminister (K)
København kan oprette en miljøzone, hvor lastbiler vil være tvunget til at køre med partikelfiltre. Det kom i går frem i Folketingets spørgetime, hvor Connie Hedegaard svarede på spørgsmål fra salen.

Regeringen meldte i sidste uge ud, at færdselsloven skulle ændres med en lovhjemmel, så det vil blive muligt at oprette miljøzoner. København har tidligere fået et "nej" fra Justitsministeriet, fordi den nuværende lovgivning betyder, at krav om dyre partikelfiltre vil være ulovlige.

Enhedslistens miljøordfører, Per Clausen, ville derfor have ministeren til at komme med et mere præcist bud på, hvornår miljøzonerne kan blive til virkelighed.

"Det er regeringens politik, at vi her i foråret får fundet den hjemmel med henblik på, at det meget hurtigt, da alle partier jo er enige, kan vedtages i efteråret. Og det vil sige, at så burde det være muligt inden for et års tid at få zonerne i gang, hvis ellers Københavns Kommune så til den tid også er interesseret," sagde Connie Hedegaard.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024