Minister i samråd om vandløb

VANDLØB: Troels Lund Poulsen (V) vil ikke tage stilling til, om vandløbene skal vedligeholdes bedre, før vandplanerne er fremlagt i Grøn Vækst.
Anders Jerking
Fakta

Det skriver Venstre i oplægget "Danmark som en grøn vindernation":

"Vandløb skal vedligeholdes bedre og hvis oversvømning fører til udbyttetab, så skal der udbetales erstatning."


Kilde: Venstre
Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) var i går kaldt i samråd i Folketingets Miljøudvalg for at redegøre for sit syn på vedligeholdelsen af de danske vandløb.

Anledningen er, at Venstre i oplægget "Danmark som grøn vindernation" foreslår, at vandløbene skal vedligeholdes bedre. Det forslag forstår Socialdemokraternes Torben Hansen ikke. Han mener, at bedre vedligeholdelse medfører dårligere vandmiljø, og dermed bliver det sværere at leve op til vandrammedirektivets krav. Derfor havde han kaldt ministeren i samråd.

Men ministeren ønskede ikke at svare på, om han mener, at der er brug for mere vedligeholdelse.

"Det skal vi fastsætte i vores vandplaner, og det er de vandplaner, som man nu sidder og arbejder med. Derfor giver det ikke mening for mig i dag at give den endelige opskrift på det," sagde Troels Lund Poulsen.

Dokumentation

Det konkluderede et tværministerielt udvalg i 2007:

"For vandløb peger rapporten på, at forbedring af de fysiske forhold gennem ophør med vandløbsvedligeholdelse vil være et nødvendigt virkemiddel til at sikre målopfyldelse."

"Forbedring af de fysiske forhold vurderes at kunne ske ved ophør med vandløbsvedligeholdelse, det vil sige stop for grødeskæring, mv. i vandløb. Dette vil påvirke afvandingen til de nærliggende arealer, da vandstanden i vandløbet vil stige, og arealerne langs vandløbet vil på sigt være oversvømmede i visse perioder. Tiltaget vil medføre forbedrede fysiske forhold i en form, som bidrager væsentligt til at opnå god økologisk tilstand i vandløbene."

Kilde: "Fagligt udredningsarbejde om virkemidler i forhold til implementering af vandrammedirektivet" (2007)


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024