Minister lover dialog med elektronik-branche

SKROT: Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) var i går kaldt i samråd om producentansvarsregisteret DPA.
Anders Jerking

Jeg kan garantere, at jeg vil gøre mit yderste for, at vi har en god dialog med den nye forening.

Troels Lund Poulsen (V)
Miljøminister
Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) var onsdag kaldt i samråd i Folketingets Miljøudvalg. Her skulle han give sit syn på, at brancheorganisationen for forbrugerelektronik, BFE, i april besluttede at melde sig ud af producent- og registreringssystemet WEEE i protest mod sagsbehandlingen i Miljøministeriet.

BFE mente, at ministeren overtrådte loven, da WEEE-systemet ved årsskiftet blev lagt ind under det nye Dansk Producentansvarssystem DPA, som foruden elektronik også skal sikre returaftaler for batterier og udtjente biler. BFE var også utilfreds med, at de tidligere WEEE-bestyrelsesmedlemmers indflydelse begrænses.

En effektiv bestyrelse 
På samrådet afviste miljøministeren, at der havde været tale om lovbrud. Han forklarede, at han ønskede en smal og effektiv bestyrelse, og da den nye organisations bestyrelse også skal have plads til repræsentanter fra batteri- og bilbranchen, er det ikke alle medlemmer fra den tidligere WEEE-bestyrelse, der har fået plads i den nye bestyrelse. Det forklarede ministeren, som understregede, at han ønskede, at alle parter - også BFE - bliver hørt.

"Jeg vil sikre, at DPA's bestyrelse sørger for, at alle bliver hørt. De skal lave en liste over sager, der er egnede til høring hos interessenter. De skal oprette en høringsliste, som skal være åben for alle interesserede aktører på området, og endelig skal de holde et årligt informations- og debatmøde for alle producenter og importører af elektroniske- og elektrisk produkter og andre aktører på området," sagde Troels Lund Poulsen og forklarede, at han havde givet tilsagn om etableringsstøtte til DPA, ligesom WEEE fik støtte.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024