Ministre vil sparke gang i energiteknologi

NYHED: Danmark skal i fremtiden tjene endnu flere penge på eksport af miljø og energi. Indsatsen skal koncentreres om verdens energi-ædedolke: USA, Kina, Rusland, Indien og Brasilien. SF og R er dybt overraskede over regeringens argumentation.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

I realiteten så er det jo den skrappe danske energi- og miljøpolitik, som de tre ministre profilerer sig på. De skal have ros for at ville slå et slag på de udenlandske markeder. Men det, de i virkeligheden går ud og sælger, det er tidligere regeringers miljøpolitik.

Johannes Poulsen
Miljøordfører (R)
Amerikanerne, kineserne, russerne, inderne og brasilianerne er i fokus i et samarbejde mellem miljø-, udenrigs-, og energiministeriet.

Dansk eksport af energi- og miljøteknologi løber op i 45 milliarder kroner, og der er potentiale til, at eksporten kan stige voldsomt, vurderer de tre ministre med et fælles oplæg.

Eksporten skal blandt andet fremmes med udarbejdelser af markedsanalyser, eksportfremstød i fokuslandene, ligesom at mulige kunder skal inviteres til Danmark for at se danske teknologier i brug.

Dansk Industri er glad for de tre ministres initiativ.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024