Naturstyrelsen undersøger vandløb

VANDPLANER: Naturstyrelsen er i gang med at undersøge, om klassificeringen af vandløb er foretaget korrekt, oplyser miljøminister Ida Auken (SF).
Anders Jerking
Naturstyrelsen er nu i gang med at undersøge klassificeringen af vandløb. Det oplyser miljøminister Ida Auken (SF) i et svar til Folketinget.

I løbet af de seneste måneder er der opstået tvivl om, hvorvidt vandløbene i de kommende vandplaner er klassificeret korrekt. Tvivlen skyldes ikke mindst, at Danmark i forhold til Tyskland har klassificeret langt flere vandløb som 'naturlige', og derfor ifølge vandrammedirektivet er forpligtet til at lave en langt større miljøindsats.

Landbruget og en del oppositionspolitikere er bekymrede for, at Danmark på den måde pålægger landbruget en stor og konkurrence-ødelæggende miljøbyrde. Venstres miljøordfører, Henrik Høegh, har derfor spurgt ministeren, om hun vil undersøge klassificeringen, og til det har Ida Auken svaret:

"Jeg kan oplyse, at der i Naturstyrelsen pågår en analyse af de EU-retlige rammer for klassifikationen af vandløb. I forbindelse med de endelige vandplaner vil jeg forholde mig til spørgsmålet om klassificering af vandløb. Klassificeringen vil ligge inden for rammerne af EU's retningslinier."

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024