Ny formand for Økologisk Råd vil sætte fokus på natur

ORGANISATION: Det Økologiske Råd har valgt ny formand. Tidligere DMU-forsker Bo Normander afløser Christian Ege, som fortsætter som daglig leder af rådet.
Anders Jerking
Det Økologiske Råd har valgt Bo Normander som ny formand. Han afløser Christian Ege, der fortsætter som leder af rådets sekretariat.

Bo Normander er civilingeniør og ph.d. og har indtil i april i år været ansat på DMU, hvor han blandt andet har været ansvarlig for den danske miljøtilstandsrapport - senest Natur & Miljø 2009. Med valget af Bo Normander håber rådet at styrke sin forbindelse til forskningsverdenen.

"Jeg håber, at jeg med min brede faglige erfaring fra DMU kan bidrage med nye vinkler til rådets arbejde," siger Bo Normander.

Han understreger, at Det Økologiske Råd fortsat skal have fokus på klima, kemikalier, luft, trafik og landbrug.
"Men derudover vil jeg gerne styrke vores profil på natur og biodiversitet. I år er det jo internationalt biodiversitetsår, og det vil vi gerne være med til at sætte fokus på," siger han og peger på, at der for naturen og biodiversitetens skyld er behov for at reducere landbrugets kvælstofudslip drastisk.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024