Om at reducere den danske klimamanko

6/4-06: Kan ministeren afvise, at regeringen vil løse basisårsproblemstillingen ved at genbruge de projektkreditter, som regeringen tidligere har lovet skal anvendes til at reducere den danske klimamanko?
Dokumentation
Spørger: Tina Petersen (DF)

Spørgsmål S 3882: Kan ministeren afvise, at regeringen vil løse basisårsproblemstillingen ved at genbruge de projektkreditter, som regeringen tidligere har lovet skal anvendes til at reducere den danske klimamanko?

Begrundelse: Ministeren har ved en række lejligheder - blandt andet i forbindelse Miljøministeriets opgørelse af den danske klimamanko fra juni 2005 - forpligtet regeringen til at finansiere JI- og CDM-projekter og derigennem reducere den danske klimamanko med ca. 4,5 mio. tons. Udover allerede lovet indkøb af 4,5 mio. ton CO2 fremgår det af mankoopgørelsen fra juni 2005, at basisårsproblemet som selvstændigt problem udestår. De 4,5 mio. tons kan således ikke anvendes til løsning af basisårsproblemet, medmindre ministeren har ændret politik.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024