Om kommunale affaldsselskaber

20/4-06: Vil ministeren sørge for, at de kommunale affaldsselskaber kan komme med i udbudsrunderne for behandling af EE-affald i lighed med de private firmaer, spørger Bjarne Laustsen (S) bl.a.
Dokumentation
Spørger: Bjarne Laustsen (S)

Spørgsmål S 4169: Vil ministeren redegøre for, hvorfor ministeren og regeringen kører en ideologisk kampagne mod de kommunale affaldsselskaber, som f.eks. AVV i Hjørring, der har specialiseret sig i at håndtere miljøfarligt elektronikskrot, og som samtidig løser en stor samfundsmæssig opgave ved i det konkrete tilfælde at have skabt ti arbejdspladser inden for det rummelige arbejdsmarked?

Begrundelse: Ingen.

Spørgsmål S 4170: Vil ministeren sørge for, at de kommunale affaldsselskaber kan komme med i udbudsrunderne for behandling af EE-affald i lighed med de private firmaer, da producentforeningen Nera slet ikke har udbudt opgaverne, men overladt dem til ét firma uden licitation?

Begrundelse: Ingen.

Spørgsmål S 4171: Mener ministeren, at elskrotbekendtgørelsens intentioner er opfyldt med en procedure, hvor EE-affaldet overdrages til behandling uden licitation?

Begrundelse: Ingen.

Spørgsmål S 4172: Vil ministeren redegøre for, hvordan indsamlere af EE-affald efter 1. april 2006 skal forholde sig, når de ikke har modtaget de lovede containere til EE-affaldet, hvad der p.t. fører til en nødprocedure, hvor man indtil videre opdynger EE-affaldet?

Begrundelse: Ingen.

Spørgsmål S 4173: Vil ministeren redegøre for, hvordan tilsynet med EE-affaldsordningen skal foregå i praksis efter en bekendtgørelse, som kun angiver kommunernes ansvar for tilsynet og producenternes ansvar for affaldet, herunder om producenterne skal føre kontrol med sig selv, og hvem der kontrollerer affaldet i udlandet?

Begrundelse: Ingen.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024