Om spredning af oliegylle

13/6-06: Det er kommunerne, der skal føre tilsyn med håndtering af gylle. Ministeren har bedt Miljøstyrelsen kontakte kommunerne for at præcisere reglerne på området.
Dokumentation
Spørger: Jytte Wittrock (S)

Spørgsmål S 5345: Hvilke skridt agter ministeren at tage for at forhindre, at der spredes oliegylle?

Svar fra ministeren: I mit svar på spørgsmål S 5126 fra den 2. juni 2006, fremgår det, at det er kommunerne, der skal føre tilsyn med håndtering af gylle. Jeg har bedt Miljøstyrelsen kontakte kommunerne for at præcisere reglerne på området.

Spørgsmål S 5346: Har ministeren haft kontakt til landbrugets organisation og kommunerne for at undgå gentagelser af olieforurening samtidig med gyllespredning?

Svar fra ministeren: Som det fremgår af mit svar på spørgsmål S 5345, har jeg bedt Miljøstyrelsen om at kontakte kommunerne og gøre opmærksom på reglerne. Jeg har ligeledes bedt Miljøstyrelsen kontakte Landbrugsrådet og præcisere reglerne på området og opfordre landbruget til at komme med en mere generel anvisning til, hvordan problemet med udspredningen af gyllen kan løses på en miljømæssigt forsvarlig måde.

Spørgsmål S 5347: Agter ministeren at sikre, at der bliver indgivet politianmeldelse i tilfælde af overtrædelse af reglerne?

Svar fra ministeren: Jeg skal henvise til mit svar på spørgsmål S 5126 fra den 2. juni 2006, hvor det fremgår, at det er kommunerne som tilsynsmyndighed, der fører tilsyn med håndtering af gylle. Det er derfor kommunerne, der skal være opmærksomme på problemets omfang og i konkrete tilfælde vurdere, om der skal foretages politianmeldelse.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024