Opbakning til jægernes naturplan

BIODIVERSITET: Jægerne har planer om at oprette lav, der skal sikre biodiversitet til gavn for harer og agerhøns. Det møder opbakning fra landmænd og DN, men sidstnævnte mener dog ikke, at det batter nok.
Haren skal have det bedre i fremtiden, lyder det fra Danmarks Jægerforbund.
Haren skal have det bedre i fremtiden, lyder det fra Danmarks Jægerforbund.Foto: Colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen

Vi er skeptiske over for, om det kommer til at batte så meget, at man kan vende udviklingen. Så forarmet, som det danske landskab er, så er man nødt til at gå endnu længere.

Bo Håkansson
Naturmedarbejder i DN

Jægerne vil gennem en frivillig indsats sikre bedre forhold for haren og agerhønen. Et tiltag, der bliver modtaget pænt af både landbruget og Naturfredningsforeningen, der begge betegner det som et godt tiltag.

Danmarks Jægerforbund har således påbegyndt en proces, hvor målet frem mod 2014 er at oprette 100 lokale lav, som skal udarbejde såkaldte markvildtstriber til gavn for markvildtet. Og det bliver gennem en frivillig indsats blandt Danmarks Jægerforbunds medlemmer.

”Det er lokale ildsjæle, der skal sætte den her proces i gang. Med 100 lav regner vi med at komme op på mellem 1.000-1.500 hektar på tværs af landbrugsejendommene,” siger Claus Lind Christensen, der er formand for Danmarks Jægerforbund.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024