Oppositionen ønsker klarhed

Ifølge strukturreformen skal staten i en to-årig overgangsordning stå for VVM-redegørelserne for landbruget. Oppositionen undrer sig. Regeringens to-deling af ansvaret for klapningstilldelser er ifølge Det Radikale Venstre "en selvmodsigelse."
Marie Andergren

Miljøministeren skal jo holde øje med, om 100 kommuner lever op til kravene. Det er nødvendigt med en meget stærk storebror med en jernnæve, for at holde kommunerne fast på det. Jeg har svært ved at se, at det vil forbedre det lokale demokrati. Og det var jo det, man sagde, at man ville med denne strukturreform.

Elsebeth Gerner Nielsen (R)
Miljøordfører
Spørgelysten er stor i Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

Selv om Miljøminister Connie Hedegaard (K) på et åbent samråd onsdag i næste uge skal redegøre for strukturreformens udformning, udmøntning og konsekvenser på natur- og miljøområdet, så bombarderes ministeren allerede nu med adskillige udvalgsspørgsmål om emnet.

Omdrejningspunktet i de mange spørgsmål er opgavefordelingen på miljøområdet mellem de nye storkommuner og staten. Én af de ting, som får oppositionen i Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg til at ryste på hovedet er, at staten ifølge planen i en to års periode skal stå for VVM-redegørelserne for landbruget.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024