Pantflasker og miljøgodkendelser kommer i salen

NYHED: Folketinget skal i dag førstebehandle to beslutningsforslag fra oppositionen. Et forslag skal udvide pantordningen til også at gælde visse kildevandsflasker. Dagens anden førstebehandling er om landbrugets miljøgodkendelser. Begge forslag spås små chancer for at blive vedtaget.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
I dag førstebehandler Folketinget to beslutningsforslag på miljøområdet. Begge forslag er stillet af oppositionen og bliver formodentlig ikke vedtaget. Forslaget om pantflasker kan dog måske blive vedtaget senere.

Udvidelse af pant- og retursystemet
Forslaget skal udvide det nuværende pant- og retursystem til også at omfatte kildevandsflasker af plast. Baggrunden for beslutningsforslaget er et stigende forbrug af engangsemballage til kildevand og den deraf voksende affaldsbyrde. Ifølge Altingets oplysninger er miljøminister Connie Hedegaard (K) ikke afvisende overfor intentionerne i forslaget. Men hun vil først have Miljøstyrelsen til nærmere at undersøge, hvordan pantsystemet skal udformes for at sikre den størst mulige miljøeffekt. Det er fremsat af: S, RV, SF og EL.

Læs mere om om beslutningsforslaget B 86 her

Miljøgodkendelser i landbruget
Formålet med beslutningsforslaget er at sikre, at landbrugets miljøpåvirkning fremover reguleres som miljøpåvirkning fra anden industri. Dette indebærer først og fremmest, at miljøgodkendelser skal gives individuelt. Hertil kommer, at forslagsstillerne foreslår, at der afsættes yderligere midler til naturgenopretning via en omdirigering af nogle af landdistriktsmidlerne. Det er fremsat af S og SF. Forslaget formodes ikke at have mange chancer, fordi regeringen i samarbejde med DF og R er i færd med at forhandle om en ny miljøregulering af landbruget.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024