Pisk eller rådgivning

NYHED: Landmændenes pesticidforbrug stiger. Miljøministeren vil forsøge at sænke forbruget med mere rådgivning af landmændene, inden højere afgifter kan komme på tale. Naivt mener oppositionen.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Forbruget stiger jo i stedet for at falde. Så hvis vi skal nå målet med at sænke behandlingshyppigheden til 1,7 i 2009, så kommer vi ikke uden om at bruge mere håndfaste metoder, så som afgifter og recepter på sprøjtemidler

Steen Gade (SF)
Connie Hedegaard (K) ønsker ikke at bruge pisken i form af pesticidafgifter eller kvoter for at sænke landmændenes forbrug af sprøjtegifte. Og det er selv om landmændene - stik mod regeringens pesticidhandlingsplan - bruger flere og flere pesticider.

Nye tal viser, at behandlingshyppigheden, en måleenhed for pesticidforbruget, har ligget på 2,18 i 2004 og 2,17 i 2003. Det er en stigning i forhold til 2002, hvor landmændene var helt nede på en behandlingshyppighed på 2,04.

Ifølge regeringens pesticidplan skal landbruget i år 2009 have bragt deres pesticidforbrug ned på en behandlingshyppighed på 1,7.

Connie Hedegaard er skuffet
I går havde Folketingets Miljøudvalg derfor kaldt miljøministeren i samråd for at få en forklaring på, hvordan hun vil sikre, at landbruget vil nå denne målsætning, når pesticidforbruget stiger i stedet for at falde.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024