Politikerne mangler forståelse for prisen

Når sammenslutningen af affaldsselskaber (Reno-Sam) i dag skal i deputation i Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg, har den en dugfrisk rapport med i ærmet. Håbet er, at rapporten vil øge politikernes forståelse for prisforskellene i affaldssektoren.
Marie Andergren

Affald er jo ikke bare affald. Det giver ingen mening at sige, at alle selskaber skal tage den pris, som det billigste selskab tager. Nogle selskaber har større omkostninger, fordi de har et nyopført anlæg. Det er ligesom rækkehusene på en villavej. Der har ejerne også forskellige udgifter, fordi de har købt på forskellige tidspunkter og til forskellig rente.

Jacob Hartvig Simonsen
Direktør i Reno-Sam
Fakta
  • Reno-Sam er en sammenslutning af 31 fælleskommunale affaldsselskaber over hele landet, som håndterer affald fra ca. tre millioner danskere.

  • Kilde: Reno-Sam
    Direktør i Reno-Sam, Jacob Hartvig Simonsen, har en dugfrisk rapport om benchmarking af affaldssektoren med i skjorteærmet, når han i dag skal i deputation i Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

    Miljøudvalgets medlemmer bliver de første, der får rapporten at se. Og den skal tjene som et indspark i debatten om, hvorvidt affaldssektoren skal udliciteres.

    "Vi har et fantastisk effektivt system i Danmark - det viser internationale sammenligner også. Vores pris er i bund og miljøet er i top. Men det fokus mister man nogle gange i debatten. Jeg håber, at vi med denne rapport kan bringe flere nuancer ind i debatten," siger direktør Jacob Hartig Simonsen til Altinget.

    Altinget logoMiljø
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Miljø

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024