R: Kommuner må stille ekstra miljøkrav til husdyrbrug

NYHED: Selvfølgelig skal kommunerne kunne stille ekstra miljøkrav i forbindelse med miljøgodkendelser af husdyrbrug, siger ordføreren for De Radikale.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Ministeren kan slet ikke udtale sig så firkantet, som hun gjorde i sin pressemeddelelse, for holder kommunerne sig kun til husdyrloven, så overholder man ikke EU's naturbeskyttelsesdirektiver. Så kommer foreninger som Danmarks Naturfredningsforening og indklager Danmark for EU-domstolen.

Eske Groes
KL

Både KL og regeringens forligspartner til husdyrloven, De Radikale, løftede øjenbrynene, da miljøministeren i marts sendte en opsang ud til kommunerne.

En opsang, der beskyldte unavngivne kommuner for at være på vej til at lave deres egne miljøregler som små tillæg til husdyrloven.

Drop alle ideer om at lave "tillægsregulering" til husdyrloven og kom i gang med at behandle ansøgningerne, var beskeden til kommunerne fra ministeren.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024