REACH i Europa-Parlamentet

NYHED: Danmarks Naturfredningsforening og EU-parlamentariker Dan Jørgensen (S) udpeger det næste halve år som skæbnesvangert for en af de allervigtigste miljøsager i EU's historie: REACH
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Selv om REACH er blevet udvandet under forhandlingerne, er den stadig en kæmpe forbedring. Husk på med det nuværende forslag er der 10.000 kemiske stoffer, som kommer under kontrol. Med loven vil det fremover være producenternes ansvar at bevise, at stofferne ikke er skadelige.

Dan Jørgensen
Medlem af Europa-Parlamentet (S)
Om mindre end en måned skal EU-parlamentarikerne for første gang stemme om den omfattende europæiske kemikalielov: REACH, der skal beskytte EU’s borgere mod farlige kemikalier gennem registrering, godkendelse og begrænsning af stofferne. Blandt andet bliver der lagt op til, at det fremover oftest bliver producenterne, der skal bevise, at stofferne ikke er skadelige.

Forarbejdet har været flere år undervejs, men 4. oktober går behandlingen af REACH et vigtigt skridt videre mod den endelige vedtagelse. Europa-Parlamentets miljøudvalg skal stemme om det 1200 sider lange lovforslag, som i EU-sammenhæng hedder en forordning. Forordning betyder, at loven bogstav for bogstav skal gælde i Danmark og i de andre EU-lande.

Når REACH træder i kraft bliver det producenterne, som skal bevise at et stof IKKE er farligt.

Danmarks Naturfredningsforening har i den anledning udgivet en rapport om REACH, for at sætte fokus på det historiske forslag til en fælles kemi-lov.

Dokumentation
Læs rapporten, "REACH - eller kemisk kaos" her

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024