REACH splitter danske EP-medlemmer

Danmarks Naturfredningsforening efterlyser en klar udmelding fra EP-medlem Gitte Seeberg (K) om REACH. Gitte Seeberg har endnu ikke besluttet, om hun vil stemme for REACH i sin nuværende form. EP-medlem Dan Jørgensen (S) vil derimod arbejde for en skærpet REACH-reform.
Marie Andergren

Jeg kan ikke give et svar på i dag, om jeg vil stemme for REACH-forslaget i sin nuværende form. I min gruppe er der mange forskellige synspunkter. Nogle parlamentarikere ser det fra virksomhedernes synsvinkel, mens andre i gruppen - som jeg selv - er meget interesseret i miljøet.

Gitte Seeberg (K)
Medlem af Europa-Parlamentet
"Beslutningstagerne på alle niveauer i EU-Kommissionen, Ministerrådet og Europa-Parlamentet virker fuldt optagede af at analysere og diskutere kemikalielovens kortsigtede konsekvenser for erhvervslivet. Med konferencen i dag vil vi gerne minde dem om det oprindelige formål med REACH".

Sådan sagde Danmarks Naturfredningsforenings direktør Gunver Bennekou i går i sin åbningstale på konfencen "Ny kemikalielov -nyt politisk landskab", som var arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening og Forbrugerrådet. Blandt deltagerne var tre danske medlemmer af EU-Parlamentet, Gitte Seeberg (K), Dan Jørgensen (S) og Margrethe Auken (SF).

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024