Reaktioner: Vandplaner er for meget og for lidt

VANDPLANER: Modtagelsen af vandplanerne er blandet. DN mener, at planerne er langt fra målet, mens landbruget frygter, at indsatsen er alt for ambitiøs og vil koste både jobs og eksport.
Anders Jerking
DN: Vandplaner langt fra målet
"For os er det af afgørende betydning, at regeringen klart siger, at planerne, som de foreligger, på ingen måde opfylder vores forpligtelser, men klart tilkendegiver, at der skal ske markant mere i næste planperiode. Planerne er nu to år forsinkede, og kommunerne kan ikke komme i gang med arbejdet, før vandplanerne er vedtaget. Set i det lys er det godt, at regeringen nu får planerne ud i arbejde. Men vi må samtidig konstatere, at ambitionsniveauet i planerne for både mål og indsatser, som den nye regering arvede fra den tidligere regering, er alt for lave og på vandløbsdelen endog reduceret yderligere," siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening i en pressemeddelelse.

L&F: Vandplaner kan koste milliarder
"Vandplanerne er nogle rigtige skrivebordsplaner uden forankring i virkeligheden. Da VK-regeringen sendte vandplanerne i høring, gav de anledning til ikke mindre end 4.000 høringssvar. Den plan, miljøminister Ida Auken nu lægger frem, er desværre stort set en kopi af den tidligere. Det er dybt skuffende og meget alvorligt, at regeringen og ministeren ikke har lyttet til de indvendinger og konstruktive forslag, som vores medlemmer og andre er kommet med," siger formand for Landbrug & Fødevarer Niels Jørgen Pedersen i en pressemeddelelse.

Foreningen frygter, at planerne bringer 12.000 arbejdspladser og en milliardeksport i fare, og samtidig tvivler organisationen på, at planerne overhovedet vil virke.

 

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024