Debat

Reform kræver forberedelser

Koncentrat af lederen "Bedre forberedelse – færre konflikter" i Nyhedsmagasinet Danske Kommuner for Kommunernes Landsforening. Nr.15 2005.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Den offentlige sektor holder ”store flyttedag” den 1. januar 2007. Tusindvis af medarbejdere skifter arbejdsgivere og arbejdssted. Og milliarder af kroner flytter hånd, når aktiver og passiver skal omfordeles. (...)

Men der er behov for større fremdrift, hvis målet om at gøre delingsrådene arbejdsløse næste år skal opfyldes. Kommunerne bør efter sommerferien yde deres bidrag til, at amtets delingsaftale bliver hensigtsmæssig. I en fælles dialog kan kommunerne løse mange af fordelingsproblemerne, så opgaven bliver lettere for amtet.

Det forudsætter, at amterne allerede i august/september præsenterer kommunerne for detaljerede lister over aktiver og passiver, der skal indgå i delingsaftalen.(...)

Staten skal med i de fælles drøftelser, hvor der skabes forståelse for de kriterier, der anvendes i delingsaftalerne.

Det formelle grundlag for drøftelsen mellem stat, amter og kommuner om delingen af aktiver og passiver hviler på de bekendtgørelser, som Indenrigs- og Sundhedsministeriet skal udsende om værdiansættelsesprincipper med videre. Det duer ikke, at en sådan bekendtgørelse først foreligger hen på efteråret. Der er brug for den til de drøftelser, der allerede så småt er i gang, og som får fart på umiddelbart efter sommerferien.

Hertil kommer, at staten bør sikre en intern koordination af dialogen med kommuner og amter om delingsaftalerne. Det nytter ikke, at en række enkelte statslige institutioner – f.eks. på undervisningsområdet – hver for sig kan rejse krav til delingsrådene. Det må Undervisningsministeriet koordinere. Jo bedre forberedelse i 2005 – des færre konflikter i 2006.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024