Regeringen i problemer med bio-brændsel

NYHED: Trafik- og energiministeren vil ikke løfte sløret for, hvad regeringen har tænkt sig at svare EU-Kommissionen, der har åbnet en traktatkrænkelsessag, fordi Danmark ikke anvender bio-brændstof. Regeringen har dog kun to muligheder.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er trist, at regeringen har det med at oprette kommissioner til de svære spørgsmål. Jeg frygter, det bliver et syltekrukkeudvalg, der skal trække tiden ud, og som også betyder, at vi ikke kan diskutere emnet og komme med input

Anne Grete Holmsgaard
Oppositionen med Anne Grete Holmsgaard (SF) i spidsen havde i går trukket trafik- og energiministeren i samråd om, hvad regeringen har tænkt sig at svare EU-Kommissionen, der har gjort de indledende forberedelser til at trække Danmark for EF-domstolen for ikke at opfylde bio-brændstofdirektivet.

"Regeringen svarer EU-Kommissionen den 14. november efter grundige overvejelser. Og det er mit svar uanset hvor mange gange jeg bliver spurgt i dag", svarede transport- og energiminister Flemming Hansen.

Han gjorde samtidig opmærksom på, at Kommissionen har sendt lignende advarsler til i alt 14 medlemslande på dette område heriblandt Irland og Finland. Han nævnte dog ikke, at Danmark sætter bundrekord.

Regeringen: Vi har ikke gjort noget forkert
Som udgangspunkt mener regeringen, at den indirekte har opfyldt direktivet. Argumentet er, at Danmark bruger store mængder biomasse til el- og varmeproduktion, hvilket kan gøre det ud for Danmarks forpligtelser i forhold til bio-brændselsdirektivet. Bio-brændstof så som bio-diesel eller bio-etanol udgør for Danmark kun kun 0 procent af det samlede forbrug.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024