Regerings-plan om større landbrug kan hæmme økologien

NYHED: Eva Kjer Hansens (V) plan om at fordoble den tilladte størrelse på staldanlæg kan hæmme omlægningen til økologi – stik imod hendes egne intentioner.
Det er besværligt for store landbrug at lægge om til økologi. Derfor kan et nyt forslag om at gøre landbrugene endnu større være et problem for økologien.
Det er besværligt for store landbrug at lægge om til økologi. Derfor kan et nyt forslag om at gøre landbrugene endnu større være et problem for økologien.Foto: colourbox.com
Niels Th. Dahl

Det ville være underligt, hvis vi skulle begrænse ethvert landbrug i Danmark for at fremme omlægningen til økologi.

Eva Kjer Hansen
Fødevareminister (V)

Det har længe været et erklæret mål for fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) og regeringen at give så gunstige betingelser som muligt for omlægning af konventionelle landbrug til økologi.

Men ikke desto mindre er ministeren nu på vej med nye regler for landbrug, som på længere sigt kan hæmme udviklingen mod mere økologi i Danmark.

Eva Kjer Hansen overvejer nemlig at drastisk at forøge det øvre loft for, hvor mange dyr der må være på en enkelt landbrugsbedrift, så der for fremtiden vil kunne være helt op til 800 malkekøer eller 33.000 slagtesvin på en enkelt gård.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024