Ren besked om rensning af vand!

Institut for Miljøvurdering (IMV) kritiserer Miljøstyrelsen for at svare mangelfuldt på spørgsmålet om rensning af drikkevand. Og det gør det vanskeligt for Folketingets Miljøudvalg at træffe beslutninger, når de ikke har de rigtige oplysninger, siger biolog Rasmus Brandt Lassen fra IMV.
Marie Andergren
Fakta
  • Rensning er i dag som udgangspunkt forbudt med mindre Miljøstyrelsen giver dispensation.

  • Lige nu er en arbejdsgruppe under Miljøstyrelsen i færd med en grundig gennemgang af de tekniske muligheder for at forebdre vandkvaliteten i de små vandforsyninger, bl.a. gennem rensninig.


  • Kilde: Folketinget
    Miljøstyrelsen kommer med mangelfulde svar til Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

    Det mener Institut for Miljøvurdering, som beskylder Miljøstyrelsen for ikke at give Folketingets Miljøudvalg ren bedsked om konsekvenserne af at rense drikkevandet.

    "Hvis jeg sad i Folketingets miljøudvalg, så ville jeg føle mig forvirret. Og så ville jeg gerne have vidst, at de problemer som Miljøstyrelsen anfører omkring rensning af drikkevand enten allerede er løst eller ikke er relevant for rensning for pesticider," siger Rasmus Brandt Lassen til Altinget.

    Han er biolog ved Institut for Miljøvurdering og medforfatter til IMVs rapport "BAM-forurening af drikkevandet – skal vi rense?", til Altinget.

    Altinget logoMiljø
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Miljø

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024