Risikovurdering for miljøet i Østersøen

4/11-05: Er der foretaget en risikovurdering for miljøet i Østersøen, såfremt Rusland og Tyskland realiserer planerne om at anlægge en naturgasledning under Østersøen?
Dokumentation
Spørger: Ole Stavad (S)

Spørgsmål S 747: Er der foretaget en risikovurdering for miljøet i Østersøen, såfremt Rusland og Tyskland realiserer planerne om at anlægge en naturgasledning under Østersøen, og er emnet taget op i HELCOM?

Begrundelse: Der er hos politikere i de baltiske lande en meget stor bekymring for de miljømæssige konsekvenser, såfremt der etableres en naturgasledning under Østersøen fra Rusland til Tyskland. Sammen med de øvrige Østersølande må vi være lige så optaget af, at der foretages alle nødvendige vurderinger af risikoen for miljøet, forinden en sådan rørledning etableres. Det naturlige sted at drøfte problemet må være i HELCOM, hvor alle landene omkring Østersøen - incl. Rusland og Tyskland - sidder med omkring bordet.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024