Ros og semi-ris til VK-regeringens overlevelse

Landbrugsraadet er godt tilfredse med, at VK-regeringen fortsætter. Økologisk Landsforening er derimod spændt på, om der kommer ny fødevareminister. For regeringens interesse for økologi har været dalende.

Selv om vi som erhverv ikke fik andel i de mange julegaver under valgkampen, så glæder jeg mig over den enighed, der kom til udtryk, når det gælder en forstærket forskningsindsats.

Peter Gæmelke
Præsident i Landbrugsraadet
Højlydte klapsalver lyder der ikke fra direktøren i Økologisk Landsforening, Paul Holmbeck, til et fortsat VK-regering.

"Det er status quo for os. Fra den siddende regeringens side har vi tidligere oplevet en moderat interesse for økologien, men den er dalende. Ministerskiftet skabte uro, og jeg synes ikke, at det er helt afklaret, hvordan Hans Christian Schmidt (V) ser på økologien, og hvor proaktiv han vil være. Derfor er det specielt interessant for os, hvem der bliver fødevareminister. Om der kommer en ny eller ej," siger Paul Holmbeck til Altinget.

Til gengæld er de godt tilfredse i toppen af Axelborg. For Landbrugsraadet betyder det meget, at der er sikkerhed for en fortsat ansvarlig økonomisk politik - herunder en ansvarlig skatte- og erhvervspolitik, påpeger præsident Peter Gæmelke.

"I Landbrugsraadet er vi klar til at tage arbejdshandskerne på også i den kommende valgperiode. På miljøområdet er der gentagne gange i valgkampen meldt ud, at der skal ske ændringer og opstramninger i forbindelse med godkendelse af vore bedrifter. Vi vil gerne medvirke til forbedringer og forenklinger. Erhvervet har år for år reduceret udledning af kvælstof, fosfor og ammoniak. Faktisk er kvælstofudledningen halveret siden 1985. Vi vil gerne fortsætte den positive miljøudvikling, når det kan ske på et sagligt grundlag, som også sikrer fair konkurrenceforhold til udlandet," siger præsidenten.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024