S: Lovovertræder skal ud af Landbrugsraadet

NYHED: Dømt lovovertræder belaster Landbrugsraadets forhold til politikerne, erkender Peter Gæmelke.
Erik Ugilt Hansen er blevet dømt for overtrædelse af reglerne om dambrug. Men han er samtidig medlem af Landbrugsraadet - og det er et problem, mener Socialdemokraterne.
Erik Ugilt Hansen er blevet dømt for overtrædelse af reglerne om dambrug. Men han er samtidig medlem af Landbrugsraadet - og det er et problem, mener Socialdemokraterne.
Niels Th. Dahl

Jeg ville ikke selv kunne være præsident for Landbrugsraadet med sådan en bøde. Det ligger helt klart.

Peter Gæmelke
Præsident for Landbrugsraadet

Landbrugsraadet risikerer problemer med politikerne, efter at medlem af Landbrugsraadet og formand for de danske pelsdyravlere Erik Ugilt Hansen i sidste uge blev dømt for overtrædelse af reglerne i forbindelse med de dambrug, han driver. 

Socialdemokraterne mener, det vil skade både det politiske samarbejde og hele landbrugets omdømme, hvis Erik Ugilt Hansen fortsætter som medlem af Landbrugsraadet.

"Hvis vi skal have Landbrugsraadet som en troværdig samarbejdspartner for os politikere og som en troværdig repræsentant for landbruget, så bliver de nødt til at kigge i egne rækker og se på, om de synes, det er nogle værdige mennesker, de vælger," siger Mette Gjerskov, medlem af Folketingets fødevareudvalg for Socialdemokraterne.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024