S: Minkbekæmpelse skal intensiveres

NYHED: S vil have løst problemet med de undslupne mink nu. Kommunerne skal overtage kontrol med minkfarmene, og branchen skal betale for den øgede minkjagt.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Minkene ude i naturen er en del af fortidens synder, og derfor bør vi ikke være mere ansvarlige end de andre interessenter i denne problematik.

Sander Jacobsen
Dansk Pelsdyravlerforening

Socialdemokraterne forsøger nu at overhale regeringen indenom, når det drejer sig om at få udslettet tam-mink i naturen.

"Mink er en trussel mod vores fuglebestand, som må tages mere alvorligt. Vi laver naturgenopretning og fuglebeskyttelsesområder, men i stedet for at sikre fuglene gode levesteder, bliver det et smukt anrettet festmåltid for undslupne mink," siger Mette Gjerskov (S), der er medlem af miljøudvalget.

Miljøministeren har ellers nedsat en arbejdsgruppe med minkavlerne, de grønne organisationer og jægerne for at finde en løsning med undslupne mink. Men resultaterne fra dette arbejde vil Socialdemokraterne ikke vente på.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024