S og R: Dårlig start for Eva Kjer

NYHED: Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) havde ikke en heldig hånd, da det mislykkedes at lave en bred aftale om braklægningen, mener S og R.
Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) strides med Socialdemokraterne og De Radikale om, hvorfor der ikke blev indgået en bred aftale om ophør af braklægningskravet.
Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) strides med Socialdemokraterne og De Radikale om, hvorfor der ikke blev indgået en bred aftale om ophør af braklægningskravet.Foto: www.fvm.dk
Niels Th. Dahl

Det er jo ikke fremmende for det kommende samarbejde, at regeringen må gå til et ikke-EU-parti, som skal redde den. Det må vi bare lægge os i baghovedet.

Ole Glahn
Fødevare- og miljøordfører for De Radikale

Oppositionen er utilfreds efter det første politiske sammenstød med den nye fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Socialdemokraterne og De Radikale undrer sig således over, at regeringen søgte støtte til afskaffelsen af EU's braklægningskrav hos det EU-skeptiske Dansk Folkeparti i stedet for sammen med det traditionelle ja-flertal hen over midten.

"De EU-positive partier har traditionelt et godt samarbejde med regeringen i Europaudvalget. Nu var det så første gang, Eva Kjer Hansen kom i udvalget som fødevareminister - men hun gjorde intet for at komme nærmere en holdning, vi kunne enes om. Vi plejer at kunne finde kompromiser. Hvis det er linjen, hun vil lægge, så har vi et problem," siger Socialdemokraternes medlem af Europaudvalget Mette Gjerskov.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024