S vil gøre hele landbruget økologisk

INTERVIEW: Mette Frederiksen (S) vil omlægge hele landbruget til økologi. Men målet nås nok først om 30 år, siger hun.
Mette Frederiksen (S) har en vision om at gøre al landbrugsproduktion i Danmark økologisk.
Mette Frederiksen (S) har en vision om at gøre al landbrugsproduktion i Danmark økologisk.Foto: www.socialdemokraterne.dk
Niels Th. Dahl

Friheden er jo ikke frihed til at køre 150 kilometer i timen på landevejen – og det er heller ikke friheden til at forurene.

Mette Frederiksen
MF (S)
Fakta

TESE 7  

Et rent miljø er vigtigere end mere forbrug
Jordkloden skal gives videre til næste generation i bedre stand, end vi selv fik den overdraget. Den globale opvarmning og truslen mod klodens mangfoldighed er vor tids største opgave. Med det nuværende overforbrug udtømmer vi naturens ressourcer og ødelægger dermed grundlaget for kommende generationers liv.

Vi bliver nødt til at erkende, at skal denne udvikling ændres er det et globalt ansvar, som ikke er omkostningsfrit. Målet for det danske samfund er en fuldstændig økologisk landsbrugsproduktion, at unødvendigt forbrug bliver dyrere end almindeligt forbrug, og at vi bliver så dygtige og ansvarlige overfor dem, der kommer efter os, at den energi, vi forbruger, produceres bæredygtigt.


Kilde: www.socialdemokraterne.dk

Med 10 nye socialdemokratiske teser sparkede den unge S-løvinde Mette Frederiksen i den forgangne weekend liv i debatten om den socialdemokratiske fremtid.

I én af teserne foreslår Mette Frederiksen, at alt dansk landbrug skal gøres økologisk - Altinget | Fødevarer har bedt om en nærmere forklaring.

Hvorfor har du foreslået, at al dansk landbrugsjord skal være økologisk?

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024