Sidste chance til landbruget

NYHED: Miljøministeren fik hele oppositionens opbakning til en hård linie overfor landbrugets stigende forbrug af pesticider. Afgifter og kvoter kan blive en realitet fra næste år. Ministeren giver dog landbruget en lille kattelem.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Landbrugets forsøg har selv vist, at det kan lade sig gøre at nå ned på en behandlingshyppighed på 1,7, uden at det går ud over økonomien. Derfor må landbruget i givet fald komme med noget dokumentation, som kan forklare, hvorfor betingelserne har ændret sig

Connie Hedegard
Miljøminister (K)
Fakta
Landbrugets brug af pesticider opgøres i behandlingshyppigheden.

Med Pesticidplanen har landbruget forpligtet sig til, at behandlingshyppigheden senest i 2009 skal være nede på 1,7.

Men det går den forkerte vej. I 2002 var behandlingshyppigheden, 2,04 i 2003 steg den til 2,17, i 2004 var den 2,18 og i år er den steget yderligere til 2,32.

Dansk Landbrug forklarer, at den restriktive gødningspolitik, flere skadedyr og vejret er blandt årsagerne til, at de ikke kan leve op til Pesticidplanen.


Kilde: Altinget.dk
"Min tålmodighed med Dansk Landbrug er ved at være sluppet op," så skarpt indledte Connie Hedegaard det åbne samråd om landbrugets stigende forbrug af pesticider.

Mødet var en gentagelse af et identisk samråd sidste år, hvor miljøministeren og Folketingets Miljøudvalg var samlet i samme anledning:

Landbrugets forbrug af pesticider stiger. Opgørelsen fra i år viser lige som sidste år, at forbruget er steget til trods for, at landbruget med Pesticidplanen har forpligtet sig til at sænke forbruget gradvist frem mod 2009.

Samtidig mener Dansk Landbrug nu ikke længere, at det er muligt at nå de mål, som aftalen indebærer.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024