Skrot miljøansvarsdirektivets implementering

NYHED: Implementeringen af miljøansvarsdirektivet må laves helt om, siger Danmarks to eneste professorer i miljøret. DF og R er helt enige.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi kan ikke ignorere det, når tre så tunge kapaciteter direkte siger, at man må begynde forfra. Vi politikere havde jo også svært ved at forstå det, det fornemmede man tydeligt under førstebehandlingen. Der var ingen, der turde nævne detaljer i forslaget.

Jørn Dohrmann
(DF)

Miljøstyrelsens jurister kan godt lægge hovederne i blød igen. På gårsdagens høring om den danske implementering af miljøansvarsdirektivet kom professor i miljøret Ellen Margrethe Basse, hendes kollega, professor Peter Pagh, og miljøretsadvokat Mogens Moe fra DLA Nordic med en sønderlemmende kritik af lovforslagene over for Folketingets Miljøudvalg.

Og nu trækker politikerne i nødbremsen, selv om lovforslaget er førstebehandlet.

"Hvis man vedtager dette lovforslag, så vil det være forbundet med så kæmpestore problemer for myndigheder, borgere og virksomheder, fordi det er så indviklet og uklart. Loven vil blive en pestilens for alle," siger Peter Pagh fra Københavns Universitet. Desuden mener han ikke, at selve implementeringen er korrekt.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024