Slagt affaldssektorens hellige køer

DEBAT: Vi skal organisere affaldssektoren, så vi bevarer og udvikler de værdier, der er bygget op over de seneste årtier. Samtidig bør vi gribe muligheden for at udnytte potentialet, som globaliseringen skaber. Det kræver vilje til at eksperimentere og slagtning af hellige køer, skriver dagens debattør.

Kravet om liberalisering inden for affaldssektoren vil være med til at afgøre, hvor store affaldsselskaberne bliver, og hvilke opgaver de skal varetage. Hidtil har kommuner, affaldsselskaber og rådgivere i samarbejde udviklet sektoren.

Hans-Martin Friis Møller
Divisionsdirektør for Miljø, Vand & Energi hos Carl Bro Gruppen
Af Hans-Martin Friis Møller,
Divisionsdirektør for Miljø, Vand & Energi Rådgivningsfirmaet Carl Bro Gruppen

Samspillet mellem offentlige og private aktører har gennem årene medvirket til at sikre en stærk udvikling i affaldssektoren til gavn for hele samfundet og har også skabt grundlag for en eksport af knowhow til udlandet.

Strukturreformen og direktiverne fra EU forstærker en udvikling, der allerede er i gang, hvor samspillet mellem stat, regioner, kommuner, affaldsselskaber og rådgivere forandres.

Det giver nye udfordringer for alle i branchen. Alle parter skal tilpasse sig de nye tider, men det er samtidig vigtigt, at vi bevarer de værdier, som har skabt den danske affaldssektor igennem de seneste 20 år.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024