Stavros Dimas var glat som en ål

Den nyudnævnte græske miljøkommissær, Stavros Dimas, var sidste onsdag i krydsild i parlamentet. EP-medlem Dan Jørgensen (S), frygter, at miljøet kommer til at stå svagere med den ny kommissær.
Marie Andergren

Jeg er nervøs for, at den ny miljøkommissær ikke vil stå særlig stærkt i forhold til de andre kommissærer. Stavros Dimas kommer fra Grækenland, hvor der er en anden politisk tradition. Miljøet der er ikke prioriteret særlig højt.

Dan Jørgensen (S)
Medlem af Parlamentets miljøudvalg
Fakta
Hovedformålet med høringerne er at bane vejen for Europa-Parlamentets endelige afstemning om godkendelse af den nye Kommission:

  • Høringerne giver Parlamentets udvalg lejlighed til at få et indblik i de forskellige indstillede kommissærers personlighed og til en omfattende udveksling af synspunkter om deres prioriteter.

  • Såfremt Kommissionen godkendes, tjener høringerne på denne måde til at etablere et samarbejdsforhold mellem Parlamentets udvalg og deres kommissærer hurtigst muligt.

  • Høringerne af de 24 indstillede kommissærer vil blive gennemført over en periode på to uger fra den 27. september til den 8. oktober.

  • Hver enkelt høring vil vare ca. tre timer og bestå af en indledende redegørelse fra den indstillede kommissær efterfulgt af spørgsmål/svar i lidt over 2 1/2 time.

  • Efter hver høring giver det relevante udvalg Europa-Parlamentets formand meddelelse om sin vurdering i form af en evalueringsskrivelse med henblik på afstemningen om godkendelse af Kommissionen som helhed.

  • Kilde: www.europarl.eu.int
    "Han var glat som en ål. Kommissæren sagde alle de rigtige ting."

    Sådan lyder skudsmålet fra EP-parlamentsmedlem Dan Jørgensen(S), om den ny miljøkommissærs præstation i Parlamentet sidste onsdag. Læs talen

    Under den godt tre timer lange Parlamentetshøring sagde miljøkommsisær Stavros Dimas, at klimaforandringer, EUs kemikaliereform REACH og Cardiff-processen stod højt på hans politiske dagsorden. Én ting hæftede Dan Jørgensen sig især ved:

    "Det var væsentligt, at han påtog sig ansvaret for forhandlingerne om REACH i stedet for bare at overlade det til industri- og erhvervsministrene. Derimod kunne jeg godt have tænkt mig, at han havde talt mere om Cardiff-processen," siger Dan Jørgensen til Altinget.

    Altinget logoMiljø
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Miljø

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024