Stor forskel i sagsbehandlings-tider

HUSDYR: Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid i husdyrsager er nu under et år, men der er stor forskel på kommunerne, viser ny opgørelse. Landbrug & Fødevarer ønsker faste mål for sagsbehandlingstiden.
Anders Jerking
Sagsbehandlingstiden for husdyrbrug er nu under et år, viser en ny opgørelse fra Miljøstyrelsen. Men der er stor forskel på kommunerne.

Opgørelsen dækker de første tre kvartaler af 2011 og viser, at kommunerne i gennemsnit er cirka ni måneder om at behandle sagerne. Derudover ligger sagerne i gennemsnit 55 dage hos ansøgerne, således at den samlede sagsbehandlingstid ender på cirka 11 måneder.

I foråret 2011 blev der indført en række anmeldeordninger, men det har ikke fået sagsbehandlingstiden til at eksplodere.

"Miljøstyrelsen anerkender, at kommunerne, trods et stort antal nye sager i form af sager fra den nye anmeldeordning, har formået at fastholde en sagsbehandlingstid på cirka ni måneder. Det må dog fortsat være målet at fastholde en sagsbehandlingstid på seks måneder for godkendelse af mindre husdyrbrug og ni måneder for godkendelse af store husdyrbrug," siger kontorchef Sune Impgaard Schou, Miljøstyrelsen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024