Styrelse: EU blåstempler vandplaner

VANDPLANER: Naturstyrelsen mener, at EU's evaluering blåstempler de danske vandplaner. Både DN og Landbrug & Fødevarer mener derimod, at Kommissionen dumper planerne. Læs om overvågning, undtagelser og vandløb.
Foto: Ole Arkhøj (BLST)
Anders Jerking
Naturstyrelsen er yderste tilfreds med EU-Kommissionens evaluering af de danske vandplaner, som blev offentliggjort i sidste uge.

"Vi er meget glade for Kommissionens samlede rapport, fordi den blåstempler den måde, som vi har udarbejdet vandplanerne på," siger Thomas Bruun Jessen, kontorchef i Naturstyrelsen.

Han fortsætter:

"Vi får ros for vores indsatsprogram og den metode, som vi har valgt til at reducere kvælstof. Vi får ros for vores økonomiske analyser og den meget omfattende høring, som vi har gennemført. Desuden hæfter vi os ved, at Kommissionen ikke mener, at vi har udpeget vandløb forkert eller overimplementeret direktivet, så vi synes, at vi kan ranke ryggen."

Dokumentation
Det skriver Kommissionen om vandløb:

Rivers channelised to obtain better land drainage should not be designated as HMWBs if they can be restored to good status with minor changes in maintenance or with minor restoration measures. However, if this is not the case then channelised rivers can be designated as HMWBs.

(HMWB er den engelske forkortelse for stærkt modificerede vandløb).

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024